GONZO CIRCUS 127: Music for Viola and Electronics II

Rotterdam staat bekend als de stad van het harde werken. Ook in de muziek kennen ze dat adagium. Naast artiesten als Machinefabriek en Lukas Simonis, heeft ook Michel Banabila een hoge productiviteit. Een half jaar na zijn samenwerking met altviolist Oene van Geel op 'Music for viola and electronics',  is er al weer een vervolg hierop. Dit keer krijgt het duo hulp van een aantal gastmuzikanten als Eric Vloeimans, Emile Visser of Radboud Mens. De CD opent met een ambientachtig stuk van twaalf minuten waarop Banabila en Van Geel een duel 'uitvechten' met geknetter van electronica en dramatisch aanzwellende viool geluiden. In het experimentele 'Chaos' laten de gasten zich horen en het zijn vooral de altviool en cello (Emille Visser) die zich doen gelden. 'Vleugels' begint minimaal en het lijkt een stuk voor strijkers te worden. Halverwege zit er echter een verassende break waarna het veranderd in een rocknummer. In 'Radio Spelonk' speelt Banabila met afgeknipte stemsamples te midden van minimale electronica. De laatste track klinkt als een soort allegaartje, maar draagt zeker bij aan het constante hoge niveau van de avontuurlijke muziek op dit album. (Oscar Smit)  http://www.gonzocircus.com  #127

004TR

Music composer & sound artist. Michel Banabila releases music since 1983 and has produced musical scores for numerous films, documentaries, video art, theatre plays & choreographies. His music varies from minimal loop-based electronica, 4th world and neoclassical pieces, to drones, experimental ambient, and punk-as-fuck tape music. In addition to acoustic instrumentation, Banabila uses electronics, field recordings, and snippets from radio, tv and internet.

Bureau B, Eilean Rec, Séance Centre, Pork Recordings, Tone Casualties, Challenge Records, Steamin' Soundworks, Knekelhuis, Tapu Records.