SUBJECTIVISTEN : ZoomWorld

Voor een deel van de composities werkt hij nauw samen met Radboud Mens, die ooit nog heeft gewerkt bij het Amsterdamse Staalplaat en van uitstekende noisemaker tot abstracte elektronicaspecialist is verworden (check zijn werken op bandcamp maar eens). Ook dat maakt je al op voorhand zeer nieuwsgierig naar deze release. Het zijn zowel nieuwe composities als mixen van de overgebleven kliekjes van onder meer 47 Voice Loops. Het resultaat mag er wezen. De algehele atmosfeer is behoorlijk duister, nachtelijk en mysterieus, maar ook ontzettend spannend en biologerend. Daarom weet dit alles je gemakkelijk mee te slepen als in een ware thriller. De ene keer neigt de muziek naar ambient, maar op andere moment treden ook abstracte elektronica, industriële beats, drones en idm meer naar de voorgrond. Dat wordt gelardeerd met allerlei stemmen, die ook een grote bijdrage leveren aan het mysterieuze aspect. Het is een diepgaande, bezinnende kijk op de wereld geworden. Maar veel belangrijker is dat deze spannende muziek weer van een onaardse schoonheid is. Banabila is en blijft een groots unicum !

Jan Willem Broek 

Music composer & sound artist. Michel Banabila releases music since 1983 and has produced musical scores for numerous films, documentaries, video art, theatre plays & choreographies. His music varies from minimal loop-based electronica, 4th world and neoclassical pieces, to drones, experimental ambient, and punk-as-fuck tape music. In addition to acoustic instrumentation, Banabila uses electronics, field recordings, and snippets from radio, tv and internet.

Bureau B, Eilean Rec, Séance Centre, Pork Recordings, Tone Casualties, Challenge Records, Steamin' Soundworks, Knekelhuis, Tapu Records.