HEAVEN : Precious Images

Michel Banabila maakt al sinds het begin jaren tachtig pionierende muziek, die zich moeilijk in een genre laat vatten. Zo begon het met Chi, een experimentele ambient-formatie, speelde hij wereldmuziek in East meets west, en maakte hij muziek met jazztrompettist Eric Vloeimans. Dit dubbelalbum is een compilatie van wat hij de afgelopen tien jaar zoal op de plaat heeft gezet en dat levert een rijk geschakeerd geheel op. 'Geheel' is eigenlijk ongepast gezien de veelkleurigheid van het gebodene. Het hele scala aan stijlen dat Banabila in de vingers heeft, stort hij over de luisteraar heen en dat staat niet bepaald garant voor een ontspannen luisterervaring. En dat is nu juist het spannende. Ambient, wereldmuziek, jazz, avant-garde, en industrial, alles door elkaar. En dat in een eerste schijf met reeds verschenen materiaal en een tweede met niet eerder verkrijgbaar werk, waarop hij ook weer wordt bijgestaan door bv Vloeimans.

Perry Oostrum. 

Music composer & sound artist. Michel Banabila releases music since 1983 and has produced musical scores for numerous films, documentaries, video art, theatre plays & choreographies. His music varies from minimal loop-based electronica, 4th world and neoclassical pieces, to drones, experimental ambient, and punk-as-fuck tape music. In addition to acoustic instrumentation, Banabila uses electronics, field recordings, and snippets from radio, tv and internet.

Bureau B, Eilean Rec, Séance Centre, Pork Recordings, Tone Casualties, Challenge Records, Steamin' Soundworks, Knekelhuis, Tapu Records.